С два гола в рамките на пет минути в края на мача, отборът на Кьолн не допусна да загуби дербито на Северен Рейн-Вестфалия, завършвайки 2:2 с Фортуна Дюселдорф. Кенан Караман (41) и Ерик Томи (61) дадоха комфортен аванс за гостите, но в 88-ата влезлият като резерва Антони Модест намали резултата, а в първата минута от добавеното време Джон Кордоба изравни и на практика спечели една точка за отбора на „козлите”. В 59-ата минута пък Марк Ут изтърва дузпа за домакините, като тогава резултатът беше 0:1 за тима от Дюселдорф. Именно Модест пък раздвижи играта след влизането си за своите, след като непрекъснато тормозеше отбраната на Фортуна, за да се стигне до това равенство в последния мач от 27-ия кръг.

По този начин Фортуна остава на 16-ото място, което на края на класиране ще отреди плейофен мач срещу третия от Втора Бундеслига, с 24 точки, докато Кьолн е с 34 пункта на 11-о място. 

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ТУК

Треньорът на Кьолн Маркус Гиздол прави две промени след равенството с Майнц. Шмитц и Тилман остават резерви, а Ехзибуве и Якобс ги заменят.

Гостите, водени от Уве Рьослер правят четири промени. Йоргенсен, Бодзек, Моралер и Скрзибски стартират, а Айхан, Соботка, Зутнер и Бериша са резерви.


Първата по-сериозна ситуация в мача дойде в десетата минута. Джон Кордоба овладя далечен пас и подмина встрани вратаря на Фортуна, но ударът му беше неточен. След повторенията стана ясно, че нападателят на "козлите" е бил и в засада. Пет по-късно Кордоба прехвърли отбраната на Фортуна за Марк Ут, но топката дойде малко дълга на офанзивния играч на домакините и вратарят Кащенмайер улови.

В 20-ата минута Лайстнер сбърка, а топката отиде вдясно за Караман. Той стреля силно, но Тимо Хорн с две ръце изби в ъглов удар. Миг по-късно Катербах посегна с ръка към тялото на влезлия в наказателното поле на домакините - Ерик Томи. Той падна, но реферът Бенямин Кортус не отсъди дузпа за Фортуна. В 34-ата минута Шкири излезе на близката греда след центриране от корнер на Кайнц. Халфът отправи удар, но топката не завърши подобаващо финалното си движение. В 41-ата минута Катербах обърка Лайстнер след спорен пас, а Караман спря топката. Той отправи удар, който обаче матира Хорн - 1:0 за Фортуна.

70 снимки

В 57-ата минута Марк Ут бе фаулиран в наказателното поле на Фортуна и реферът Кортус отсъди дузпа за домакините. Преди да бъде фаулиран пък Ут нацели лявата греда на Фортуна. Зад топката застана именно Ут, който стреля долу вдясно по земя, но Флориан Кастенмайер направи спасяване. След това в суматохата бе отправен още един удар, но топката бе избита в корнер, от който не последва нищо интересно.

В 61-ата минута доста футболисти на гостите разиграха чудесно атака посока вратата на Кьолн, а Ерик Томи с техничен удар прати топката в далечния ъгъл на Хорн – 2:0. В 73-ата минута Хорхе Мере отби с гръб удар на Ерик Томи, като топката летеше застрашително към вратата на Хорн.

В 81-ата минута Борнаув намери Антони Модест с центриране отдясно. Нападателят, който влезе като резерва за "козлите" стреля точно след задна ножица, но ударът беше слаб и топката спокойно уловена от вратаря. В 88-ата минута Дрекслер достави страхотно центриране за Модест, който с прекрасен удар с глава парира вратаря на Фортуна. Грешка допусна и Цимерман, който позволи да бъде надскочен от снажния нападател на "козлите" - 1:2.

В първата минута на добавеното време пък Кьолн изравни някак резултата. Шкири получи вдясно топката и пласира страхотно центриране за Джон Кордоба, който отблизо с глава матира Кастенмайер и изравни резултата - 2:2.

Стартовите състави на двата отбора:

Кьолн (4-2-3-1): Тимо Хорн – Ноа Катербах, Тони Лайстнер, Себастиан Борнаув, Кингсли Ехзибуе – Йонас Хектор /к/, Елис Шкири – Исмаил Якобс, Марк Ут, Флориан Кайнц – Джон Кордоба

Треньор: Маркус Гиздол

Фортуна Д (3-4-2-1): Флориан Кастенмайер – Нико Гиселман, Андре Хофман, Заника – Ерик Томи, Алфредо Моралес, Адам Бодзек /к/, Матиас Цимерман – Кевин Щьогер, Стефен Скрзибски – Кенан Караман

Треньор: Уве Рьослер

Рефер: Бенямин Кортус