Отборът на Байер Леверкузен разгроми Шалке 04 с 3:0 като гост в мач от 10-ия кръг на германската Бундеслига. „Аспирините“ поведоха след автогол на Малих Тиау в 10-ата минута, а Юлиан Баумгартлингер удвои в 67-ата минута. В 72-ата Стивън Скрибски пропусна дузпа за домакините, а Патрик Шик оформи крайния резултат в 78-ата минута.

В 10-ата минута младият бранител на Шалке Малих Тиау си вкара атрактивен автогол след летящ плонж, като домакините претендираха за нарушение срещу него.

Леверкузен реализира второто си попадение в 67-ата, когато Баумгартлингер засече на предна греда.

„Миньорите“имаха шанс да си върнат в мача в 72-ата, но тогава Стивън Скрибски не успя да реализира наказателен удар. Вратарят Лукас Храдецки уцели ъгъла и спаси, а след това изби и при добавката.

В 78-ата минута Патрик Шик уби всякаква интрига, като оформи крайното 3:0.

Домакините остават последни в класирането, като нямат победа за първенство от януари насам, като имат едва 3 точки. Леверкузен остава без поражение от началото на шампионата, като със същото може да се похвали още само Волфсбург. „Аспирините“ вече са едноличен преследвач на шампиона Байерн Мюнхен, като имат 22 точки и изостават на само една от „баварците“.