Байер Леверкузен най-после се съвзе след слабата серия, в която беше влязъл напоследък. "Аспирините" надделяха като гости на закъсалия бивш гранд Хамбургер с 2:1 и временно окупираха втората позиция в Бундеслигата. 

Леон Бейли и Кай Хаверц с по едно попадение в края на първото и началото на второто полувреме изковаха успеха за гостите, докато за северняците почетното попадение беше дело на Андре Хан 20 минути преди края. 

Този мач започна равностойно, като първата опасност дойде едва в средата на първата част. Тогава Чарлес Арангис от състава на Байер се озова на стрелкова позиция в наказателното поле но ударът му с глава мина на сантиметри встрани от вратата. 

Но упорството на "аспирините" беше по-голямо преди почивката и те логично стигнаха до аванс. Това се случи в 40-та минута, когато след грешка в защитата на Хамбургер Леон Бейли се озова сам срещу вратаря и хладнокръвно го преодоля за 1:0. 

Така полувремето приключи с гол аванс на гостите, а те побързаха да го удвоят малко след подновяването на играта. В 50-та минута Бенжамин Хенрихс намери страхотно Кай Харвец на стрелкова позиция и той с удар в долния десен ъгъл на вратаря направи 2:0. 

В средата на втората част Хамбургер можеше да намали чрез Боби Ууд, но неговият удар беше париран от вратаря. Но Бернд Лено нямаше какво да направи в 70-та минута, когато Андре Хан елегантно го прехвърли за 1:2. 

В крайна сметка обаче това беше всичко като голове и интересни ситуации в този мач, което позволи на "аспирините" да си тръгнат с трите точки. Така те вече имат 38 и са на второ място с равен актив с РБ Лайпциг. Хамбургер пък остана предпоследен със 17 точки и със страшна скорост се е запътил към първото си в историята изпадане от Бундеслигата. 

Резултати от ранните мачове в Германия в събота: 

Волфсбург - Байерн 1:2

Хамбургер - Байер Леверкузен 1:2

Кьолн - Хановер 1:1

Фрайбург - Вердер 1:2