Байер Леверкузен постигна много важен успех над Херта Берлинс 3:1 на своя "Бай Арена" в среща от 17-ия кръг на Бундеслигата. На два пъти младата звезда Кай Хавертс (23', 49') и веднъж Кевин Воланд (5')  се разписаха за успеха на домакините. Почетен гол за столичани реализира Джордан Торунарига (26').

Това бе последен мач за Хайко Херлих начело на Леверкузен. Очаква се той да бъде заменен от бившия наставник на Аякс Петер Бош.

Байер Леверкузен - Херта Берлин

източник: Gulliver/GettyImages

Домакините отриха в 5-ата минута след силна атака отдясно. Арангис поучи в наказателното поле и пусна към дузпата. Там Кевин Воланд бе оставен сам и стреля технично по земя за 1:0. В 23-ата минута кошмарна грешка на стража на Херта - Рене Йарстейнс, позволи на Кай Хавертс да открадне кълбото от краката му и да вкара на празна врата.

В 26-ата минута столичани върнаха едно попадение. Подаване от корнер намери на далечна греда бранителя Джордан Торунарига, който без особени трудности намали резултата до 1:2.

През втората част обаче домакините от Леверкузен стигнаха до нов гол. Топката зад защитата намери откъсналия се Кай Хавертс. Той без забавяне просто я чукна над съперниковия страж и оформи крайното 3:1 в полза на своите.

Байер Леверкузен - Херта Берлин

източник: Gulliver/GettyImages

След тази победа Байер се изравни по точки с Херта и вече е 9-ти с 24 пункта. Берлинчани са 8-ми също с 24 т. 

В други срещи от кръга:

РБ Лайпциг - Вердер Бремен 3:2

Щутгарт- Шалке 04 1:3

Хановер - Фортуна Дюселдорф 0:1

Нюрнберг - Фрайбург 0:1

Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен от 19:30 часа