Отборите на Байер Леверкузен и Вердер Бремен не се победиха в чудесен за наблюдаване сблъсък, завършвайки 2:2 в последен сблъсък от съботната програма на деветия кръг на Бундеслигата. За"аспирините" автогол отбеляза Йомер Топрак, като втори добави Лукас Аларио. За гостите точни бяха Милот Рашица и Дейви Клаасен.

Двубоят започна по чудесен начин за домакините. След изпълнение на корнер и разбъркване в наказателното поле на Вердер Йомер Топрак не успя да измести крака си от пътя на топката и заби кълбото в собствената си мрежа за 1:0. 

Авансът на домакините просъществува до края на първата част, когато една от звездите на "бременските музиканти" показа своята класа. В 40-та минута Милот Рашица напредна през центъра на терена, стреля от около 25 метра, след което шутът му рикошира в крака на защитник на домакините и стана неспасяема за вратаря Лукаш Храдецки. 

В началото на втората част обратът беше пълен. В 48-та минута Джеси Сърджант получи топката в наказателното поле след изпълнение на тъч, преодоля двама бранители с чудесен финт и намери Дейви Клаасен на границата на наказателното поле. Холандецът нагласи добре топката на десния си крак и разстреля Храдецки за втори път. 

Авансът обаче просъщестува едва 10 минути. Карим Беларади напредна по десния фланк, и центрира успоредно на гол линията на вратата на гостите. Там най-съобразителен се оказа Лукас Аларио, който с бързо движение с левия крак преодоля вратаря Павленка за 2:2. 

Към края на срещата Аларио за миг повярва, че е героят на вечерта. Той отбеляза гол в 72-та минута, но след преразглеждане от видео-асистент реферите попадението беше отменено заради засада. 

По този начин Леверкузен остава на 8-та позиция с 15 точки след 9 мача. Вердер, от друга страна, е на 12-то място с едва 10 пункта.