Отборите на Байер Леверкузен и Херта Берлин не успяха да се победят в двубой от 9-ия кръг на германската Бундеслига, завършвайки наравно 0:0. Срещата на „БайАрена“ предложи равностойна игра, която закономерно доведе и до поделяне на точките между двата съперника. 

⚫️🔴 FULL TIME 🔴⚫️

We'll have to settle for a point in the BayArena 😕

On the bright side, we remain undefeated in the Bundesliga and climb back into third. #B04BSC | 0-0 | #Bundesliga pic.twitter.com/a8N5AC1wAv

— Bayer 04 Leverkusen (@bayer04_en) November 29, 2020

Гостите столицата на Германия започнаха силно мача и пропуснаха няколко добри възможности да поведат в резултата. Люкебакио, Пьонтек и Дарида бяха отказани от добрите намеси на Лукас Храдецки. Постепенно Байер изравни играта и на свой ред имаше положения за гол, които бяха пропуснати от Демирбай и Ларс Бендер.

След подновяването на играта домакините от Леверкузен наложи високо темпо, но така и не можаха да преодолеят защитата на Херта. В третата минута от добавеното време Ларс Бендер бе оставен непокрит в наказателното поле, но ударът му с глава мина встрани от вратата.

Леверкузен остава един от двата отбора без загуба от началото на сезона заедно с Волфсбург – тимът на Петер Бош има пет победи и четири равенства, като заема третата позиция в класирането с 19 точки, на три от лидера Байерн Мюнхен.

Херта е 13-и с осем пункта. В следващия кръг Леверкузен приема у дома именно шампиона на Германия, докато Херта е домакин на Унион Берлин в столично дерби.