Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски заслужава да бъде споменава редом до имената на Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Това потвърди съотборникът му Давид Алаба.

Лева ще отсъства четири седмици от терените, лекувайки травма в коляното, която се получи при успеха с 3:0 над Челси в Шампионската лига във вторник вечерта. Тогава полският национал реализира 39-ия си гол през сезона, като 11 от тях са в ШЛ.

Алаба, който участва също в мача, потвърди, че 31-годишният играч трябва да бъде поставян до Меси и Роналдо, когато се заговори за най-добрите в света. „Лева е играч от световна класа и е изящен нападател. Всички знаем, че може да вкарва голове, както го показа и в мача с Челси, а също така и да подава”, каза Алаба на въпрос от The Guardian.

„Наясно сме колко важен играч е той за нас и сме благодарни, че играе за Байерн. Показва го всяка седмица и е един от най-добрите, а може би и най-добрият нападател в света. Реализира попадения в почти всеки мач и заслужава да се говори за него, както за Меси и Кристиано”, отсече Алаба.

Левандовски има повече голове, отколкото мачове в Бундеслигата досега през сезона, като е вкарал 25 пъти в 23 мача за шампиона на Германия.