Отборът на РБ Лайпциг спечели с 4:1 домакинството си на Майнц 05 и откри новата 2022-а година по най-добрия възможен начин.

Срещата се разви по отличен начин за възпитаниците на Доменико Тедеско, като в 19-ата минута Александър Хак получи червен картон за игра с ръка в наказателното си поле, а две по-късно Андре Силва реализира отсъдената дузпа. Две минути след началото на втората част Доминик Шобошлай удвои преднината на "биковете". След видео преглед попадението бе потвърдено.

Десетина минути по-късно Джей Сунг-Лий даде надежда за нещо повече от почетна загуба на гостите, но отговорът бе светкавичен. Нкунку направи 3:1 само минута по-късно, след асистенция на Шобошлай.  Четири минути след попадението си, французинът подаде към Андре Силва, който оформи крайното 4:1.

С победата тимът от Лайпциг се приближи на три точки от шестия Унион Берлин, чието място е квота за Лигата на конференциите. Загубата означаваше, че Майнц ще бъде изпреварен от РазенБалшпорт и отива на 10-о място, точка зад Кьолн и днешния си съперник.