Отборът на Лайпциг разби Бохум у дома с 4:0 в двубой от 8-ми кръг на Бундеслигата. За домакините се разписаха Тимо Вернер (15', 53') и Кристофър Нкунку (23', 85').

Домакините започнаха силно мача и още в 7-та минута Тимо Вернер застраши вратата на Бохум. Нападателят получи топката на границата на наказателното поле и стреля, без да се замисли, а топката попадна в гредата. Вернер получи нов шанс в 15-та минута и този път успя да отбележи и да открие резултата в полза на домакините. 

Отборът, воден от Марко Розе продължи да доминира в срещата, а в 23-та минута Нкунку удвои преднината за Лайпциг, след като отбеляза от дузпа.

През второто полувреме отново Тимо Вернер наказа Бохум, в 53-та минута нападателят стигна до топката след малшанс и рикошет от защитник на гостите. Вернер прати топката във вратата - 3:0. Десетина минути след това, Нкунку отново се нагърби с отговорността да изпълнява дузпа, но този път изпусна от бялата точка. 

Кошмарът за Бохум стана пълен, когато в 85-та минута Кристофър Нкунку се реваншира за изпуснатата дузпа и отбеляза четвъртото попадение за Лайпциг в мача. Французинът бе сериозно подпомогнат от Емил Форсберг, който го намери с висока топка.

С тази победа, Лайпциг се върна към успехите, след като загуби от Реал Мадрид и Борусия Мьонхенгладбах в последните си две срещи.