РБ Лайпциг победи Борусия Мьонхенгладбах с класическото 3:0 в мач от 24-ия кръг на немската Бундеслига. Головете отбелязаха Тимо Вернер, Емил Форсберг и Йошко Гуардиол. Аласан Плеа от Борусия пък пропусна дузпа в началото на второто полувреме.

Лайпциг бе по-активният отбор и създаде голям брой положения, като особено през втората част доминираше и напълно логична достигна д отрите точки. Така отборът е вече 3-и с актив от 45 точки, докато Борусия Мьонхенгладбах остава на 10-а позиция с актив от 30 пункта.

В друга среща от първенството днес Айнтрахт и Щутгарт завършиха наравно 1:1. За домакините точен бе Себастиан Роде, а за Щутгарт се разписа Силаш. Мачът бе изключително равностоен, като чистите голови положения бяха рядкост. Двата тима предпочитаха да не рискуват и залагаха предимно на сигурността в защита, така че равенството бе логичният резултат. Айнтрахт остава на 6-а позиция с 40 точки, докато Щутгарт е 16-и с 20 пункта в актива си.

Херта Берлин и Майнц завършиха също при резултат 1:1. Там двубоят бе по-открит, но сякаш домакините изпуснаха победата. Джесик Нганкам отбеляза от дузпа за домакините, а Людовик Айорк изравни за гостите, за да донесе точката на тима си. С това равенство Херта е 15-и с 21 точки на сметката си, а 7-и остава Майнц с 36 пункта.