Отборът на РБ Лайпциг постигна сериозен по значимост успех в предпоследния мач от 13-ия кръг на Бундеслигата, като надигра с 2:0 втория във временното класиране Борусия Мьонхенгладбах. С два гола на Тимо Вернер „биковете” се приближиха само на точка зад днешния си противник, а в същото време резултатът позволи на Борусия Дортмунд да се откъсне на 7 точки на върха в класирането.

На „Ред Бул Арена” всичко започна по мед и масло за домакините. Още в 3-ата минута те успяха да открият резултата благодарение настойчивата игра на Марсел Забицер и Вернер. С общи усилия двамата успяха да спечелят топката пред дъгата, а австрийският национал с хитър пас вдясно остави Вернер съвсем сам срещу вратаря. Оттам нататък за щатния голаджия не беше трудно да се разпише – 1:0.

Това превърна мача в изключително динамично шоу, в което Борусия беше принуден да атакува и така оставяше пространства за контраатаките на съперника. В 32-ата минута Флориан Нойхаус от гостите тества вратаря Петер Гулачи, като от точката на дузпата нанесе солиден удар с глава.

Отново грешка в защитата на Мьонхенгладбах позволи на Лайпциг да поведе с два гола в добавеното време на срещата. Юсуф Поулсен бе оставен безпроблемно да пробие през центъра, а датчанинът успя да чукне топката и покрай излезлия напред вратар Ян Зомер. Заради последното той загуби равновесие, но зад гърба му дотича Вернер и порази опразнената врата – 2:0.

След почивката играта продължи да бъде двуостра. „Жребчетата” на Дитер Хекинг имаха своите възможности в заключителните 10 минути. В 83-ата Рафаел направи непростим пропуск като неговият шут, отправен в зоната около вратарското поле, полетя над гредата.

Във временноот класиране Лайпциг изскочи на трето място с 25 точки, само на една зад Мьонхенгладбах.