РБ Лайпциг разгроми с 4:0 Аугсбург и отново се настани в топ 4 на Бундеслигата. Отборът на Доменико Тедеско нямаше никакви проблеми с гостите от Бавария, които доиграват сезона. Два гола вкара Кристофър Нкунку, а по веднъж се разписаха Андре Силва и Емил Форшберг, който реализира дузпа.

За РБ Лайпциг беше много важно да си стъпи на краката, след като преди няколко дни отпадна от Рейнджърс на полуфиналите в Лига Европа. Тимът получи неочакван подарък от Фрайбург, който се провали на собствен терен срещу Унион (Берлин), и се върна на четвъртата позиция в подреждането. "Червените криле" имат 57 точки, а Фрайбург е с 55.

Тимът от Лайпциг започна агресивно мача, но в първите минути не стигна до опасни положение, освен претенции за дузпа при падането на Норди Мукиеле в наказателното поле, които съдията не уважи. В 40-ата минута обаче Андре Силва отпуши домакините, като вкара за 1:0 със страхотен удар извън наказателното поле. 

Веднага след началото на второто полувреме голмайсторът Кристофер Нкунку вкара за втори път във вратата на гостите и като че ли лиши мача от интрига. В 57-ата минута отново Нкунку бе точен с удар отблизо след пас на Мукиеле. Домакините не закъсняха да направят и 4:0, след като Емил Форшберг бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Норди Микуеле, което бе гледано и от системата за видео повторения (ВАР).