Отборът на РБ Лайпциг не срещна трудности при гостуването си на Шалке и го победи с класическото 3:0 в мач от 20-ия кръг на германската Бундеслига. Попаденията за „биковете“ реализираха Норди Мукиеле в добавеното време на първата част, Марсел Забитцер в 73-ата и Вили Орбан в 87-ата минута.

Тимът на Юлиан Нагелсман пое контрола в двубоя от самото начало. В 13-ата минута вратарят Ралф Ферман отрази удар на Дани Олмо.

Домакините предимно се защитаваха, но го правеха успешно до края на първото полувреме. В добавеното време на първата част след ъглов удар Норди Мукиеле бе оставен непокрит и с глава откри резултата.

След почивката гостите имаха още по-голямо предимство и атаките ставаха все бяха по-опасни.

Две минути след старта на вторите 45 минути Александър Сорлот можеше да удвои аванса, но Ферман успя да спаси.

Вторият гол падна в 73-ата минута. Анхелиньо получи топката от Олмо в наказателното поле и намери капитана Марсел Забитцер, който се разписа с чудесен изстрел за 0:2.

Три минути преди края на двубоя гостите стигнаха до нов гол. Вили Орбан засече с глава по отличен начин топката на далечната греда след центриране от корнер на Анхелиньо оформи крайния резултат.

Лайпциг продължава да гони лидера Байерн, като вече има 41 точки и остава на седем зад „баварците“. След като записа единствената си победа в Бундеслигата за този сезон преди около месец, Шалке има една спечелена точка в последните пет кръга и с всяка изминала седмица се доближава до изпадане. „Кралско-сините“ са твърдо последни с едва 8 пункта, на 11 от спасителната зона.