Отборът на РБ Лайпциг записа нов изразителен успех над Майнц 05. След разгрома с 8:0 в първия мач между двата тима през сезона, днес възпитаниците на Юлиан Нагелсман се задоволиха с далеч „по-скромното” 5:0 на „Опел Арена”.

И в двете срещи с хеттрик се отличи звездата на гостите Тимо Вернер.

Отборът на РБ Лайпциг нито за миг не остави съмнение в превъзходството си и съвсем закономерно записа изразителен успех, а в същото време домакините от Майнц разочароваха с представянето си и най-вече с играта си.

С успеха Лайпциг се завърне в топ 3 на Бундеслигата, докато за Майнц по всичко изглежда борбата за оцеляване няма да бъде никак лека.

СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!

Мачът започна отлично за гостите, които имаха нужда от само 11 минути, за да открият резултата. Тимо Вернер успя да изведе своя тим наред в резултата, след като преодоля стража на домакините с удар по диагонала от около осем метра. Голмайсторът на Лайпциг получи много хубав пас отдясно и с премерен изстрел, изненада стража на Майнц 05.

Така Вернер прекъсна головата суша, която го преследваше в мачовете преди да бъде прекратена Бундеслигата заради пандемията от коронавирус. Това бе 22 гол за стрелеца на РБ Лайпциг.

Само десет минути по-късно футболистите на Лайпциг реализираха отново и увеличиха преднината си. Забицер получи отдясно и буквално сложи топката на главата на Поулсен, който бе оставен абсолютно непокрит и за него не представляваше никаква трудност да я насочи в рамката на вратата. Въпреки че вратарят на Маинц 05 успя да играе с коженото кълбо, той не успя да предотврати второ попадение в мрежата си.

Веднага след втория гол, Тимо Вернер имаше отличен шанс да направи преднината на своя тим класическа, но този път Мюлер действа с авторитет и спаси.

В 33-ата минута Лайпциг пропиля нова стопроцентова възможност. Този път Забицер предостави топката на Поулсен, който от няколко метра не успя да стреля точно във вратата и прати топката в аут.

Три по-късно обаче Забицер ознаменува отличната си игра с попадение. След като бранителите на Майнц успяха да отразят два удара към вратата си, този път Забицер получи на точката на дузпата и с техничен изстрел я прати в горния ляв ъгъл на врата за 3:0.

След почивката нищо в поведението на двата отбора не се промени съществено. Футболистите на Лайпциг бяха тези, които продължиха да нападат, докато домакините предимно се защитаваха.

Три минути след подновяването на играта, гостите направиха нова образцова атака, която бе завършена с гол от Вернер, за когото това бе второ попадение в срещата. Четвърт час преди последния съдийски сигнал Вернер оформи своя хеттрик.

До края на мача гостите видимо намалиха оборотите, но въпреки това имаха още положения, за да направят успеха си по-изразителен, но в крайна сметка късметът се „усмихна” на домакините, които не инкасираха нови попадения в мрежата си.

РБ Лайпциг събра актив от 54 точки и зае третото място в подреждането, докато Майнц се намира точно над чертата.

МАЙНЦ 05 – РБ ЛАЙПЦИГ 0:5

0:1 Тимо Вернер 11'

0:2 Юсуф Поулсен 22'

0:3 Марсел Забицер 37'

0:4 Тимо Вернер 48'

0:5 Тимо Вернер 75'

Майнц 05: Мюлер, Брума, Баку, Жуст, Аарон, Кунде, Ниакате, Фернандес, Онисиво  Боетиус, Куайсон

РБ Лайпциг: Гулачи, Клостерман, Упамекано, Лаймер, Халстенберг, , Кампъл, Забицер, Олмо, Нкунку, Вернер, Поулсен