Отборите на Байер Леверкузен и Майнц не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 2:2 в доста интригуващ двубой от 21-ия кръг на германската Бундеслига. „Аспирините“ поведоха с голове на Лукас Аларио в 14-ата и на Патрик Шик в 85-ата, но гостите достигнаха до равенството в самия край след попадения на Робърт Глатцел в 89-ата и Кевин Щьогер в 92-ата минута.

Двата тима си поделиха по едно полувреме, след като „аспирините“ очевидно бяха по-добия тим през първата част, докато от Майнц изглеждаха много по-опасни след почивката.

Байер Леверкузен поведе в резултата в 14-ата минута. Леон Бейли преодоля по отличен  начин защитник на гостите, напредна отляво, подаде ниско в наказателното поле и там Аларио елегентно преодоля вратаря за 1:0.

В 30-ата минута Карим Демирбай отправи опасен удар, но стража на гостите се намеси добре.

Минута след това и Леон Бейли също пробва шут от далечно разстояние, но топката премина близо до гредата на вратаря Робин Центнер.

В 40-ата минута и напречната греда също се оказа в помощ на гостите след удар на Демирбай.

В 57-ата минута гостите бяха близо до изравняване, след като разбъркване в наказателното поле на домакините доведе до отличен пас отляво към Леандро Барейро в наказателното поле, но той стреля близо до лявата греда на Лудаш Храдецки.

В 65-ата минута отново гостите бяха близо до попадение, когато първо Карим Осисиво бе изведен сам срещу вратаря, но в последният момент топката бе изчистена току преди да стреля, а впоследствие се наложи на два пъти Фосу-Менса чисти удари около метър пред Храдецки.

В 71-ата минута играчите на Майнц и успяха да достигнат до попадение на Муса Ниакате след центриране отляво след фаул, но то бе отменено поради игра с ръка на нападателя. Само четири минути по-късно същата съдба постигна и домакините, чийто гол бе отменен поради засада.

„Аспирините“ се добраха до второ попадение след перфектна контраатака в 84-атата минута, когато Петрик Шик получи добро подаване отляво, преодоля защитник и прокара топката между краката на стража Робин Центнер.

Гостите от Майнц стигнаха до гол в 89-ата минута и успяха да намалят изоставането си на 2:1 след отлично подаване в наказателното поле на Робърт Глатцел между двамата централни защитници.

Това обаче не беше всичко в двубоя, след като футболистите на Майнц успяха да изрвнят в добавеното време. В 92-ата минута те успяха да изнесат по-бързо след постепенна атака на домакините, получиха числено предимство, а центрирането около точката за изпълнение на дузпа бе посрещнато нескопосано от Свен Бндер, който буквално заложи топката на голмайстора Кевин Стогер.

С тази точка Леверкузен отново се изкачи в топ 4 с 36 точки, колкото имат и Айнтрахт, но са с мач по-малко. Майнц е 17-и с 14 точки и на три от Арминия Билефелд, който е зоната за плейоф за изпадане.