Борусия Дортмунд успя да надвие състава на Майнц с 2:1 далеч от дома след късна драма. Герой за вестфалците се превърна Джовани Рейна, който вкара секунди преди последния съдийски сигнал.

Двата отбора си размениха по един гол в самото начало на срещата. Лий Жае-Сун откри резултата във втората минута, а в четвъртата Юлиан Риерсон изравни. В добавеното време Рейна се разписа, за да донесе успеха на гостите. 

19 снимки

Двубоят започна вихрено и преди да бяха изминали две минути домакините поведоха. Лий засече с глава центриране на Едимилсон и откри резултата. Отговорът на Дортмунд бе мигновен. Риерсон стреля, топката се отклони и не остави шансове на вратаря на Майнц. В следващите минути “жълто-черните” бяха близо до нов гол. Дамен отрази удар на Мукоко, а след това се справи с опит на Зюле.

Борусия имаше голямо предимство в този период, а следващата добра ситуация бе пропусната от Адейеми. Постепенно играта се поуспокои и се движеше равностойно, а положенията за гол намаляха. След почивката срещата продължи балансирано, но Майнц изглеждаше по-опасен. В играта на гостите си личеше отсъствието на Джуд Белингам, който беше наказан.

Малко преди края домакините имаха отлична възможност да поведат. Ажорк изведе Антон Стах, но той стреля покрай вратата. Дортмунд стигна до успеха в 93-ата минута. След ъглов удар топката бе отклонена от Алер и стигна до Рейна, който я заби в мрежата.