Ред Бул Лайпциг и Борусия Мьонхенгладбах изиграха страхотен спектакъл, завършвайки 2:2 в дербито на 20-тия кръг на Бундеслигата. Гостите водеха с 2:0 на почивката, но след голове на Патрик Шик и Кристофър Нкунку момчетата на Юлиан Нагелсман достигнаха до ценната точка у дома. 

По-добрият старт на двубоя беше за гостите от Гладбах, което логично доведе и до солидна преднина на почивката. След разиграване на границата на наказателното поле Оскар Вендт намери Алесан Плеа, който с първото си докосване разстреля Петър Гулаши за 1:0. 

В 35-та минута резултатът вече беше 2:0. След грешка в разиграването на Лайпциг Флориан Нойхаус намери Йонас Хофман в наказателното поле, германецът завъртя Дайо Упамекано и отбеляза второ попадение в срещата. 

Това очевидно дойде като студен душ за "биковете" и през втората част те излязоха преобразени. В 50-та минута, след центриране в наказателното поле на Гладбах, вратарят Ян Зомер допусна огромна грешка, изпускайки топката в краката на Патрик Шик, който нямаше как да сгреши на празна врата, за да намали резултата на 1:2. 

В 61-та минута нещата станаха още по-трудни за Гладбах. Алесан Плеа извърши необмислено нарушение, заради което получи втори жълт картон, съответно червен. 

Лайпциг се възползва от това и натисна мощно в последния половин час на мача. Това все пак даде своя резултат, когато минута преди края домакините изравниха. След центриране и изчистване от страна на гостите Кристофър Нкунку взе топката, преодоля един играч и с топовен изстрел разстреля Зомер за втори път за крайното 2:2. 

Така Лайпциг отстъпи първата си позиция в класирането, събирайки 41 точки, с 1 зад лидера Байерн. Гладбах, от своя страна, остана на 4-та позиция с 39 точки, само на 3 зад лидерите от Мюнхен.