В края на миналия сезон вратарят на Байерн Том Щарке сложи край на кариерата си. На 36-годишна възраст резервата при баварците реши да се оттегли от терена, а освен това получи и ръководна позиция в школата на клуба.

Но развитието на следващите месеци определено не е било това, което Щарке е очаквал...

Защо ли? Защото му се наложи да възобнови кариерата си, а в съботния сблъсък с Айнтрахт Франкфурт Щарке отбеляза и официално завръщане на терена. И то със "суха мрежа" и брилянтна игра!

Байерн се справи много трудно с Айнтрахт, съдия отмени червен картон

Всичко започна безобидно. Заради контузията на Мануел Нойер през лятото Щарке бе помолен да придруди отбора в азиатското турне.

И с това Щарке уж трябваше да се съсредоточи върху новата си работа. Нищо подобно! Нойер счупи крак и стана ясно, че ще отсъства дълго. Заради това Щарке отново бе върнат към отбора, за да бъде резерва на Свен Улрайх.

А след като Улрайх получи контузия преди мача с Айнтрахт, Щарке получи възможност да играе отново в официален мач. Ветеранът показа, че не е загубил форма и на няколко пъти отчая футболистите на Айнтрахт, с което помогна много за победата с 1:0.

Дали Щарке ще играе отново в следващите мачове, не е ясно, но със сигурност той ще прекара още няколко месеца като активен футболист. Все още не е известно кога точно ще се завърне в игра Нойер, а освен това и соченият за "следващия Нойер" Кристиан Фрюхтъл също е контузен.