Айнтрахт Франкфурт се класира за финала в турнира за Купата на Германия след успех като гост Шалке с 1:0. Победното попадение дойде в 75-ата минута и беше дело на Йович. Така наставникът на Айнтрахт Нико Ковач ще се изправи във финала срещу бъдещия си тим Байерн Мюнхен.

Още в началните минути на двубоя двата тима се захапаха, а Шалке съумя да организира опасна атака в 15-ата минута, но Шепф не съумя да реализира. Гостите съумяха да направят две опасни атаки към вратата на Шалке, но головете липсваха.

В 32-ата минута на срещата Калиджури стреля от далечно разстояние, но след удар на топката в съпърников играч, тя излезе в корнер. В следващата минута Храдецки изби топката над гредата.

През втората част отново се наложи на Храдецки да се справя с опасности пред вратата. 

Обратно на логиката Айнтрахт съумя да реализира така скъпоценния гол за успеха. В 75-ата минута Йович се разписа след блестяща асистенция на Де Гузман.

Гостите завършиха двубоя с човек по-малко след директен червен картон на Желсон Фернандес в 81-ата минута.

Въпреки намаления си състав момчетата на Нико Ковач са на финал срещу Байерн, след като спечелиха, а треньорът ще застане във финалната битка срещу бъдещия си отбор.