Айнтрахт Франкфурт беше далеч от познатия си блясък, но стори необходимото, за да спечели гостуването си срещу Фортуна Дюселдорф в последния мач от 25-ия кръг на Бундеслигата. „Киселата дива” в икономичен стил спечели с 3:0, като съхрани сили за предстоящия 1/8-финален реванш срещу Интер в Лига Европа, а също така отправи и сериозна заявка за зона „Шампионска лига”.

Гонсало Пасиенсия се представи много силно за Айнтрахт, завършвайки мача с гол и асистенция на сметката си. Себастиен Алер пък бе човекът, който подсигури трите точки с други две попадения в добавеното време. Французинът беше впечатляваща гледка, като се има предвид, че той се появи на смяна.

Двубоят беше белязан от поредния протест срещу Бундеслигата заради мачовете, които се играят в понеделник. Привържениците на гостите демонстративно не влязоха на стадиона през първото полувреме, като в техния сектор имаше единствено един огромен и красноречив постер.

Фортуна Дюселдорф - Айнтрахт Франкфурт

източник: Gulliver/Getty Images

Някак си със завръщането на привържениците след паузата настроението в играта на „орлите” също се повиши. Само 3 минути след началото на второто полувреме гостите откраднаха топката в близост до наказателното поле на Фортуна, а Йонатан де Гузман си проправи път отдясно и центрира по перфектен начин. При далечната греда всички забравиха за Пасиенсия, който от не най-лесната позиция стреля прецизно с глава близкия горен ъгъл – 0:1.

Домакините от Дюселдорф изглеждаха твърде неорганизирани в опита си да наложат някакъв натиск, а в край платиха висока цена. В първата минута от продължението Пасиенсия се пребори за висока топка в половината на съперника, спря я, обърна се и подаде перфектен пас на свежия Алер (стъпил на терена в 72-ата минута). Французинът беше покрит от Каан Айхан, след което напредна уверено, финтира вратаря и реализира въпреки върналите се двама противници на голлинията – 0:2.

Секунди по-късно  Филип Костич демонстрира зашеметяваща скорост с топка в крака отляво. Той пое спечелената в централната зона топка и напредна мълниеносно, без никой от играчите на Фортуна да успее да го доближи. Сърбинът на два пъти се увери къде точно се намира Алер при далечната греда и даде перфектното центриране по земя – 0:3. Така 24-годишният нападател увеличи сметката си на 14 попадения, с което излезе трети при реализаторите в германския елит. Пред него са единствено съотборникът му Лука Йович (15) и водещият голмайстор Роберт Левандовски от Байерн (17).

Себастиен Алер

източник: Gulliver/Getty Images

Във временното класиране Айнтрахт защити 5-ото си място, където се намира по силата на своите 43 точки. „Киселата дива” води само с 1 пред 6-ия Байер Леверкузен и изостава с 3 от четвъртия Борусия Мьонхенгладбах. Третият РБ Лайпциг също има 46 точки, така че нищо в битката за челните 4 позиции не е решено.

Фортуна е 11-и с 31 точки, като има комфортен аванс от 12 пункта спрямо 16-ото място, което значи плейоф за оставане в елита.