Тимът на Кьолн записа трета поредна победа в Бундеслигата. Тази вечер, в първа среща от 25-тия кръг, възпитаниците на Маркъс Гисдол спечелиха като гост на Падерборн с 2:1. Хорхе Мере откри в 28-ата, а Йонас Хектор удвои в 36-ата минута. Денис Сърбени върна едно попадение за домакините в 73-ата минута, но до нови попадения не се стигна.

„Козлите“ стояха отлично почти през целия двубой, особено през първото, когато отбелязаха и двете си попадения.

Резултатът бе открит в 28-ата минута. Флориан Кайнц центрира от корнер в наказателното поле, където Марк Ут игра с глава и отклони топката по посока на вратата, а Хорхе Мере успя да засече топката на далечната греда и да я прати в мрежата на Леополд Цингерле – 0:1.

Резултатът бе удвоен в 36-ата минута. Марк Ут успя да пробие през центъра и подаде на капитана Йонас Хектор, който с много прецизен удар от дъгата на наказателното поле парти топката неспасяемо във вратата на гостите – 0:2.

През второто полувреме Падерборн тръгна по-смело в предни позиции и успя да върне едно попадение. В 73-ата минута Кай Прьогер центрира отдясно в наказателното поле, където Денис Сърбени изпревари Мере и с глава заби топката с глава във вратата на Тимо Хорн.

До края на срещата защита на гостите игра стабилно и не допусна ново попадение във вратата си.

С тази победа „козлите“ събраха актив от 32 точки на 10-ата позиция. Падерборн остават последни с 16 точки, на пет от зоната за плейоф за изпадане. В следващия кръг Падерборн гостува на Фортуна Дюселдорф, докато Кьолн гостува на Борусия Мьонхенгладбах.