Кьолн най-после взе първата си точка от началото на сезона. "Козлите" устискаха нулево равенство при гостуването си на високо летящия тим на Хановер и прекъснаха серията си от поредни поражения. 

Домакините натиснаха от самото начало и пропиляха два страхотни шанса в първите минути. Още в 6-та минута Иляс Бебу получи страхотен пас от Кенан Караман в наказателното поле, но ударът му с глава мина далеч от целта. 

Шест минути по-късно и Никлас Фулкрух излезе на изгодна позиция в наказателното поле, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата и така статуквото се запази, въпреки мощния натиск на Хановер в началото. 

Кьолн поизравни играта в следващите минути, но интересните ситуации до почивката отново бяха пред вратата на "козлите". В 31-та минута удар на Салиф Сане с глава срещна напречната греда. 

Първата страхотна възможност за гостите дойде малко след почивката. В 56-та минута Лукас Клунтер се озова на стрелкова позиция и стреля силно, но топката не намери очертанията на вратата. 

В крайна сметка, въпреки възможностите и пред двата отбора до края на двубоя, попадения така и не паднаха. С този развой Хановер продължи да е без загуба, но със само 12 точки е на четири от лидера Борусия Дортмунд. Кьолн остава последен, но вече има актив - една-единствена точица.