Всеки един любител футболист си е мечтал някога да играе професионален футбол. Е, тази мечта се сбъдна за един 23-годишен германец, който подписа договор с тима от Бундеслигата Хановер 96.

Само преди 4 години Хендрик Вейданд играе в Крайслига, най-ниското възможно ниво на организиран футбол в Германия. След това повишава нивото като подписва договор с тима на Германия Егещорф, който играе в Регионаллига. И там обаче нивото е аматьорско, а за услугите си Вейданд получава по 400 евро на месец, сума, с която трудно може да издържа своя живот на студент в Хановер.

Головете му обаче донасят аматьорски договор с тима на Хановер до 23 години, където заплатата е около 3 хиляди евро. И в този момент Вейданд няма особени надежди, че може да влезе в първия тим. Само че съдбата му се усмихва.

Хановер продава своя нападател Жонатас и така Вейданд получи шанс да тренира с първия тим по време на подготовката и да играе в контролите. Е, той използва максимално тази възможност и реализира 8 гола в тях, което впечатли треньорския щаб.

Това му донесе място в групата за мача от първия кръг за Купата на Германия срещу Карлсруе. При 4:0 Вейданд влезе в игра в 82-ата минута и за само 9 на терена успя да реализира две попадения.

Е, явно това бе достатъчно за ръководството на клуба да вземе решение да предложи на голаджията професионален договор! С него заплатата му се увеличава на 14 хиляди евро месечно, което е увеличение от 3000% само в рамките на 3 месеца!

"Това са хубавите истории, които футболът пише. Хене днес е най-щастливият човек на света. Всички се радваме за него", сподели треньорът Андре Брайтенрайтер.

Вейданд няма агент, а преговорите за договора са водени от неговото семейство. "Момчето е необременено и истинска класа. Той получава професионален договор, защото си го заслужи", каза босът на клуба Мартин Кинд.