Старши треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола бе изпратен по подобаващ начин в последния си мач начело на „баварците“ на „Алианц Арена“. Преди двубоя от последния кръг срещу Хановер, спечелен от домакините с 3:1, испанският спец бе награден за отличната си работа в последните три сезона.

  Шефът Карл-Хайнц Румениге връчи на испанеца специално изготвена фигура на клубния талисман Берни, за която баварците са платили 3000 евро на бразилски майстор.  

„Скъпи Пеп, искам да ти благодаря от името на цялото семейство на Байерн Мюнхен. Прекарахме прекрасно време заедно“, коментира президентът Карл-Хайнц Румениге.

В периода начело на Байерн, Гуардиола изведе тима до три титли в Германия, една Купа на Германия, една Суперкупа на Европа и Световна клубна титла. През следващата седмица Байерн излиза във финал за Купата на Германия, който на практика ще бъде и последният му мач начело на „баварците“.

Повече от 75 000 зрители изпратиха Гуардиола с бурни аплодисменти, докато на видеостената на стадиона вървяха знаменити моменти от победите на Байерн под ръководството на испанския спец.