Българският национал Илия Груев влезе като резерва за Вердер Бремен при равенството 2:2 като гост на Майнц 05 в двубой от 27-ия кръг на германската Първа Бундеслига. Халфът влезе в игра в 63-а минута на мястото на Кристиан Грос, а малко по-късно получи и жълт картон.

Любопитно е, че и четирите гола паднаха в заключителните минути на мача. Айорк даде преднина на Майнц в 85-а минута, а две минути след това Йенс Стаге изравни за бременци.

В добавеното време Майнц отново поведе с гол на Нелсон Вайпер, но в сетния миг германският национал Никлас Фюлкруг донесе точката за Вердер.

По този начин Вердер остава на 11-ата позиция с 32 точки, докато Майнц еосми с 41 пункта.

В друг мач по същото време Байер Леверкузен победи с 3:1 и измести от шестата позиция Айнтрахт Франкфурт в битката за Европа.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Амин Адли в 10-ата и Муса Диаби в 34-ата минута дадоха аванс от два чисти гола за „аспирините“ преди почивката, а в 74-ата минута Джибрил Соу успя да върне „орлите“ в срещата. В самия край на добавеното време Сардар Азмун подпечата трите точки за тима на Шаби Алонсо.

По този начин Байер вече има 43 точки на шестата позиция, докато Айнтрахт остава място по-надолу и с две точки по-малко, колкото има и Майнц.

Срещи от 27-ия кръг на германското футболно първенство:

Аугсбург - Кьолн  1:3

Байер Леверкузен - Айнтрахт Франкфурт  3:1

Борусия Дортмунд - Унион Берлин  2:1

Майнц 05 - Вердер Бремен  2:2

Фрайбург - Байерн Мюнхен  0:1

Херта Берлин – РБ Лайпциг  от 19.30 часа