Отборите на Байер Леверкузен и Вердер Бремен завършиха при резултат 1:1 в мач от 7-ия кръг на Бундеслига. Домакините поведоха с гол на Демирбай в 57-та минута, а резултата бе изравнен от Милош Великович в 82-та минута.


Двубоят започна много динамично, като още в 2-та минута Патрик Шик стигна до наказателното поле и стреля, но кълбото профуча покрай лявата греда. Пресата на домакините продължи, като в 8-та минута отново Шик беше на добра позиция и нанесе приличен удар, но той не затрудни Иржи Павленка.

Вердер Бремен имаха трудности да стигнат до голово положение, докато Байер продължаваяше да изпуска своите. Роберт Андрих надскочи защитата на Вердер, след изпълнение на ъглов удар в 35-та минута, но прати топката в напречната греда.

Гостите, за които игра и българинът Илия Груев, завършиха силно първото полувреме с няколко ситуации в 41-та минута. Като първо Марвин Дукш пропиля добра възможност, а малко след това и Никлас Фюлкруг стреля, но стражът на Байер - Лукаш Храдецки спаси.

Резултата бе открит в 57-та минута от Керем Демирбай, който изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата - шансове за вратаря нямаше, 1:0.

Вердер Бремен обаче не се предаде, а дори започна да контролира топката повече и да търси отговор на този гол. Илия Груев направи каквото можа за тима си, но в 79-та минута бе заменен.

Никлас Фюлкруг засече центриране от ъглов удар, в 82-та минута, и прати топката малко под напречната греда, но изненадващо вратарят направи удивително спасяване и извади топката. Тя обаче попадна в Милош Великович, който стреля в целта - 1:1.

Домакините силно искаха победата и в 89-та минута Сардар Азмун, който се появи в игра в 84-та минута, стреля в гредата на съперника.

Байер Леверкузен Вердер Бремен

източник: SofaScore