Хофенхайм спря серията си от 9 поредни загуби в Бундеслигата и победи с 3:1 Херта Берлин у дома. Двубоят беше от 25-ия кръг на първенството. Успехът беше достатъчен на зинсхаймци да се измъкнат от опасната зона, събирайки 22 точки. "Старата дама" е с една по-малко и към момента заема мястото за бараж за оцеляване. 

Домакините имаха преимущество през първата част и стигнаха до две попадения от дузпи. Реализира ги Андрей Крамарич в 24-ата и 37-ата минути. Шест минути след подновяването на играта Илас Бебоу направи резултата класически. 

В 71-ата минута Мунас Дабур получи директен червен картон, но "старата дама" не се възползва от това. Все пак в продължението на мача гостите върнаха един гол чрез Стеван Йоветич. 

Шалке 04 записа осми мач без поражение в първенството, след като стигна до 1:1 при гостуването си на Аугсбург. Арне Майер изведе домакините напред в 51-ата минута. Две минути по-късно Ермедин Демирович беше изгонен. 

В третата минута на добавеното време "кралскосините" получиха дузпа, която Мариус Бюлтер реализира. Шалке е предпоследен с 21 точки, докато баварците имат осем повече. 

Волсфбург излъга с 1:0 като гост последния Щутгарт. Единственият гол в мача вкара Омар Мармуш в 56-ата минута. Швабите са на дъното с 20 точки, докато "вълците" са 7-и с 38 точки.