Отборът на Хофенхайм разгроми гостуващия Вердер Бремен с 4:0 в последен двубой от 22-ия кръг на германската Бундеслига. Попаденията отбелязаха Илас Бебу в 26-ата, Кристоф Баумгартнер в 44-ата, Мунас Дабур в 49-ата и Жоржиньо Рутер в 90-ата минута.

Домакините откриха резултата в 26-ата минута, когато при контраатака Диади Самасеку с дълъг пас изведе зад гърба на защитата на противника Илас Бебу, който навлезе на скорост в ляво в пеналта и с удар по диагонала преодоля Иржи Павленка.

Минута преди почивката Кристоф Баумгартнер със самостоятелен пробив се измъкна в дясно в наказателното поле и пусна покрай Павленка за 2:0.

В 49-ата минута Мунас Дабур направи резултата класически с удар от 6 метра, след като получи отличен пас по тревата от дясна от Бебу.

В последната минута 18-годишният Жоржинио Рюте, който влезе като резерва след почивката, оформи крайното 4:0 при дебюта си за тима с хубав удар от дъгата пред пеналта.

Възпитаниците на Себастиан Хьонеб постигнаха най-убедителната си победа за сезона и с 26 точки изместиха днешния си съперник от 11-ото място в класирането. Гостите записаха трети пореден мач без успех в Бундеслигата и с 23 точки заемат 12-ата позиция.

За Хофенхайм предстои реванш от 1/16-финалите на турнира Лига Европа срещу Молде, а след това гостуват на Унион Берлин. За „бременските музиканти“ пък предстои да посрещнат Айнтрахт Франкфурт.