Падерборн и Хофенхайм завършиха наравно 1:1 в мач от 27-ия кръг на Бундеслигата. Двубоят се игра на празния "Бентелер Арена".

И двата гола в мача паднаха още в първите му десет минути.

В 4-ата минута Павел Кадержабек преодоля по красив начин противников играч и подаде на Роберт Сков, който с плътен удар в горната част на вратата откри резултата.

В 9-ата минута обаче техният съотборник Ермин Бичакчич допусна груба грешка, подарявайки топката на Денис Сърбени, който веднага се разписа с удар от дъгата на наказателното поле.

В 21-ата минута Роберт Сков връхлетя върху центрирана топка и стреля отблизо към вратата, но Леополд Цингерле внимаваше и отрази опасността.

Седем по-късно Кристоф Баумгартнер се озова очи в очи с вратаря на домакините, но би право в Леополд Цингерле, който внимаваше и направи лесно спасяване, за да отрази удара му.

В 36-ата минута Себастиан Василиадис шутира около точката на дузпата, но топката разтресе напречната греда.

Хофенхайм бе по-активният отбор през втората част, но трудно достигаше до опасности пред вратата на Падерборн.

В 88-ата минута Мунас Дабур стреля опасно с глава, но точно до външната страна на лявата греда.

До края на мача гостите бяха по-настойчивият отбор, но не успяха да стигнат до крайния успех. Така и двата тима останаха без победа в последните си седем срещи. Хофенхайм е девети в класирането с 36 точки, а с 18 такива Падерборн е на последната позиция.