Хофенхайм и Борусия Мьонхенгладбах за връшиха наравно 1:1 в мач от 17-ия кръг на Бундеслигата. Попаденията бяха дело на Брийл Емболо за гостите и Кевин Акпогума в добавеното време.

Футболистите на домакините създадоха първото по-опасно положение чрез Рютер, но “жребчетата” впоследствие взеха инициативата и бяха доста по-активни. Брийл Емболо откри резултата в тяхна полза в 35-ата минута след центриране от корнер, като нападателят се оказа напълно непокрит на около метър пред голлинията и се разписа за 1:0.

През второто полувреме играчите на Себастиан Хьонес се опитваха да изравнят и принудиха стража на Борусия Ян Зомер да направи няколко сериозни спасявания, за да запази преднината на своя тим. Един от критичните момент бе в средата на втората част, когато поредица от корнери на няколко пъти застрашиха сериозно тяхната врата, но до гол така и не се стигна.

Футболистите на Хофенхайм се добраха до равенството в първата минута на добавеното време, когато центриране в наказателното поле достигна до Илас Бебу, а той с глава отклони към друг играч, който се появи след почивката - Кевин Акпогума, който обаче успя най-после да преодолее съпротивата на Ян Зомер и изравни за 1:1.

С този резултат Хофенхайм вече има 28 точки и се изкачи до четвъртата позиция, а Борусия е едва 13-и със само 19 точки.