Отборът на Хофенхайм загря с победа за гостуването си на Лудогорец от втория кръг на груповата фаза на Лига Европа. Хофе се наложи с 1:0 при домакинството си на Шалке 04 от шестия кръг на Бундеслигата. По този начин отборът, воден от Юлиан Нагелсман излезе начело в класирането с 14 точки. Вторият Борусия Дортмунд е с точка по-малко, но и с двубой по-малко. Шалке е седми с 9 пункта.

Хофенхайм бе по-активният състав на терена през първата част, а двете по-опасни ситуации бяха през вратата на „кралскосините“. Хавард на Нордтвейт намери пространство пред себе си след едно центриране от фаул, но Ралф Фарман отрази.

В 13-ата минута резултатът бе открит. Цубер проби отляво, видя добре включилия се и Денис Гайдер, който с удар от дъгата на наказателното поле по земя прати топката в долния десен ъгъл на мрежата на Форман – 1:0.

След почивката Шалке излезе значително по-мотивиран, като още от началните минути гостите създадоха две опасни положения, като при първото в 51-ата минута Коноплянка удари греда. Само четири минути по-късно Коноплянка бе в основата на отлична възможност. Той проби застрашаващо в наказателното поле, но изстрелът му мина покрай вратата.

Отговорът на Хофе дойде в 58-ата минута, когато Марк Ут пое в пеналта, стреля рязко, но топката се удари в десния стълб.

Шалке не се отказа да търси изравняване и в 82-ата минута „кралскосините“ имаха нова страхотна възможност. Гуидо Бургщалер отигра след едно статични положение и нанесе хубав удар, който обаче премина малко над напречната греда.

Попадение на Хофенхайм не бе зачетено заради засада в 87-ата минута, въпреки бурните протести на домакинския щаб. Ут реализира, но страничният рефер бе вдигнал своя флаг.

Натискът на Хофенхайм даде резултат в последните минути и отборът на Юлиан Нагелсман достигна до второ попадение в четвъртата минута на продължението. След голяма грешка на Форман, Лукас Руп се възползва и оформи крайното 2:0.

Хофенхайм гостува на Лудогорец в четвъртък 28 септември, на „Лудогорец Арена“. Срещата е от 22.05 часа.