Хофенхайм продължава да мечтае за място в Шампионска лига през следващия сезон. В първи мач от 32-ия кръг на Бундеслигата Хофе победи Хановер с 3:1 след шоу на Андрей Крамарич, реализирал хеттрик за успеха.

Така поне временно Хофе се изкачи на четвърто място с 51 точки. Петият Байер Леверкузен е с една по-малко и в събота посреща Щутгарт в опит отново да си върне позицията в топ 4.

За Хановер мачът бе от доста по-малко значение. Тимът е 13-и с 36 точки, на 6 пред опасната зона и почти сигурно ще запази мястот оси в елита.

Първият гол в двубоя падна в 16-ата минута, а голяма "заслуга" за него имаше централният защитник на Хановер Салиф Сане. Негов нескопосан пас назад бе пресечен от Серж Гнабри, който веднага подаде към Крамарич, за когото не бе проблем да реализира в опразнената врата.

Гостите изравниха в 24-ата минута, когато Пирмин Швеглер проби отдясно и с пас по земя намери връхлитащия Кенан Караман, който успя да засече за 1:1.

5 минути след подновяването на играта Крамарич даде нов аванс на своя отбор. След центриране от корнер топката мина над купа от играчи и попадна на крака на хърватина, който от воле реализира.

Голаджията оформи хеттрика си в 86-ата минута с изключително изпълнение. Крамарич получи топката на границата на наказателното поле и с много технично изпълнение прехвърли вратаря Филип Чаунер за крайното 3:1.