Почетният президент на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес заяви, че "няма наръчник" какво да правим, за да се справим с пандемията от коронавируса и призова всички във футбола да бъдат търпеливи.

"Най-накрая трябва да се изправим пред реалността. Трябва да изчакаме четири седмици, да стигне всичко до нула", каза Хьонес за телевизия "Sport1".

Коментарите му бяха излъчени през уикенда, в който Бундеслигата, подобно на другите големи лиги в Европа, беше спряна заради пандемията на коронавируса. Бордът на германската футболна лига препоръча спиране на шампионата до 2 април, а членовете на лигата ще се срещат в понеделник, за да обсъдят следващия етап.

"Смятам, че тази среща е важна. Но почти нищо не може да бъде решено. Човек може да помисли какво ще се случи с договорите, които изтичат на 30 юни. Но не мога да имам планове в чекмеджето си, без да знам как да ги изпълня", добави той.Хьонес каза още, че всички в Германия трябва да "забавят темпото", а "хората трябва да се научат да си стоят у дома и да играят Монополи".

Очаква се членовете на лигата да обсъждат различни сценарии на срещата си в понеделник, включително възможността сезонът да бъде отменен. Това може да доведе до приблизителна загуба от около 750 милиона евро за 36-е отбора от първите две дивизии.