Отборите на Айнтрахт Франкфурт и Борусия Мьонхенгладбах изиграха невероятен двубой, в който паднаха цели шест гола, но не успяха да се победят и завършиха при резултат 3:3 в мач от 12-ия кръг на германската Бундеслига. Капитанът на гостите Ларс Щиндъл откри в 14-ата, но още до почивката домакините успяха да обърнат с голове на Андре Силва (21’-дузпа, 24) и Аймен Баркок в 32-ата минута. Айнтрахт завърши срещата с човек по-малко заради червен картон на Давид Абрахам в 81-ата минута, което позволи на гостите да стигнат до равенството с още два гола на изигралия невероятен двубой Щиндъл (90’-дузпа, 90+6’).

1/8-финалистът в Шампионската лига Гладбах започна отлично двубоя и поведе още в 14-ата минута. Ларс Щиндъл отбеляза след чудесно изпълнение на пряк свободен удар от около 25 метра пред вратата.

В 21-ата минута обаче домакините изравниха. Щефан Лайнер игра с ръка в наказателното си поле и съдията отсъди дузпа. Андре Силва се нагърби с изпълнението и реализира – 1:1.

Само три минути след това Аймен Баркок изведе с чудесен пас Силва в половината на Гладбах, който на скорост влезе в наказателното поле и с хубав удар прати топката в долния десен ъгъл на Ян Зомер за 2:1.

В 32-ата минута Айнтхарт стигна и до трети гол. Гостите сбъркаха при изнасянето на топката, което позволи на Силва да напредне, след което комбинира с Баркок, който се разходи между трима играчи на „жребчетата“ в наказателното поле и след това реализира – 3:1.

През втората част домакините успяваха да държат съперника си далеч от вратата на Кевин Трап, като в 77-ата минута системата ВАР отмени дузпа за Айнтрахт.

Оттук насетне обаче настана и истинската драма.

В 81-ата минута Дейвид Абарахам беше изгонен с втори жълт и съответно червен картон заради спречкване.

Това даде импулс на Гладбах, които стигнаха до попадение в последната минута на редовното време. Баркок фаулира Бреел Емболо в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Щиндъл бе безпогрешен и намали – 3:2.

В шестата минута на добавеното време гостите успяха да стигнат драматично до равенството. Ибрахима Траоре центрира отляво в наказателното поле, където Щиндъл стреля с глава, Трап спаси, но при добавката Щиндъл този път не сбърка, като оформи своя хеттрик и спечели точката за своя тим.

С това равенство Айнтрахт остава на 9-ата позиция с 14 точки, докато Борусия е седми с 18 пункта в актива си. В следващия кръг Франкфурт гостува на Аугсбург, докато „жребчетата“ приемат Хофенхейм.