Хайденхайм задълбочи кризата в Унион Берлин, побеждавайки го с 1:0 в мач от 6-ия кръг на Бундеслигата. Единственият гол в мача вкара Ян-Никлас Бесте в 59-ата минута. Поражението беше четвърто поредно за "железните" в първенството. 

Срещата започна по-добре за гостите, които пропуснаха да поведат чрез Шералдо Бекер и Давид Датро Фофана в началото на мача. В 49-ата минута удар с глава на Кевин Бееренс срещна гредата. 

Така се стигна до 59-ата минута, когато Бесте със страхотен удар в десния ъгъл матира вратаря за 1:0. До края на двубоя берлинчани не съумяха да избегнат поражението. 

Така Хайденхайм събра 7 точки и заема 9-о място във временното класиране, докато Унион е 11-и с шест точки. 

В друг мач от днес Волфсбург надви с 2:0 у дома Айнтрахт Франкфурт. Поражението беше първо през сезона за "орлите". Йонас Винд изведе "вълците" напред в резултата в 31-ата минута. Малко преди да измине час игра Марио Гьотце беше изгонен с втори жълт картон. 

Волфсбург реши всичко с втори гол в 84-ата минута. Тогава домакините получиха дузпа, която Винд пропусна, но при добавката беше точен за крайното 2:0. 

"Вълците" събраха 12 точки след днешния успех и заемат седмо място във временното класиране. Айнтрахт е осми със 7 точки.