Отборите на Фортуна Дюселдорф и Херта Берлин направиха изключително голово шоу, завършвайки 3:3 в първа среща от 24-тия кръг на Бундеслигата. Домакините поведоха с 3 гола до края на първото полувреме, но "берлиначани успяха да постигнат страхотен частичен обрат, за да стигнат до точката от тежкото гостуване. 

Само в рамките на първите 10 минути на срещата домакините от Дюселдорф вече водеха с 2:0. Кенан Караман отбеляза един на един срещу вратаря на Херта в 6-та минута, преди Ерик Томи да препарира Томас Крафт три минути по-късно с чудесен удар в скобата. 

До края на полувремето резултатът вече беше класически. В добавеното време на първата част Кенан Караман беше намерен на точката на дузпата, откъде разстреля Крафт за трети път. 

Гостите от Берлин обаче не наведоха глава, а се втурнаха в нападение и достигнаха до 3 безответни попадения. В 64-та минута Томи се превърна в грешник, отбелязвайки си автогол, а само 2 минути по-късно Матеус Куня матира Флориан Кастенмайер за втори път. 

В 75-та минута равенството беше оформено. Гостите получиха право да изпълнят дузпа, а зад нея застана стрелеца Кжищов Пионтек, който не остави никакви шансове на Кастенмайер, за да оформи крайното 3:3. 

По този начин Фортуна остана едва на 16-та позиция с 21 пункта, докато Херта заема 13-та позиция с 6 точки повече след 24 мача.