Отборът на РБ Лайпциг постигна трудна, но заслужена победа с 4:2 при гостуването на Кьолн в последен двубой от 29-тия кръг на германската Бундеслига. В голова драма момчетата на Юлиан Нагелсман успяха да обърнат, след като инкасираха ранен гол. Попаденията за "биковете" бяха дело на Патрик Шик, Тимо Вернер, Дани Олмо и Кристофър Нкунку. За играчите на треньора Маркус Гиздол точни бяха Йон Кордоба и Антони Модест. 

Първото сериозно положение за гостите дойде още в 4-та минута. След диагонален пас към десния бек Нордин Мукиеле французинът пласира центриране от въздуха към наказателното поле, където Тимо Вернер отправи удар от не повече от 10 метра, но Тимо Хорн се намеси блестящо, за да отрази опасността. 

Само три минути по-късно обаче "козлите" не простиха неточност в защитата на Лайпциг. Флориан Кайнц успя да намери чудесен извеждащ пас към Елвис Речбекай, който нацели гредата от малък ъгъл. При добавката обаче Йон Кордоба беше безпощаден, разстрелвайки Петър Гулачи за 1:0 от близко разстояние. 

В 14-та минута Кордоба имаше шанс да удвои авансът на своя тим. След центриране на Бено Шмид от левия фланг стрелецът се извиси над Упамекано, но ударът му не затрудни особено Гулачи. 

Шест минути по-късно Лайпциг върна равенството на терена. След центриране на левия бек Анхелиньо Патрик Шик се оказа най-съобразителен, надскачайки убедително защитниците на домакините и препарирайки Тимо Хорн за 1:1. 

След продължителен период, в който на терена не се случваше нищо интересно, момчетата на Юлиан Нагелсман все пак успяха да постигнат пълен обрат до полувремето. В 38-та минута, след хубава комбинация през центъра Конрад Лаймер изведе Кристофър Нкунку сам срещу Хорн и с елегнатен прехвърлящ удар французинът направи резултата 2:1. 

Само пет минути след рестарта на срещата гостите нанесоха трети удар. След изпълнение на корнер за Кьолн Петър Гулачи улови топката спокойно и с дълъг пас успя да намери напълно непокрития Тимо Вернер, който само срещу стража на домакините нямаше как да изпусне за 3:1. 

Само нови 5 минути по-късно обаче бяха необходими на "козлите", за да намалят аванса на РБ Лайпциг. След нов момент на колебание в центъра на отбраната на гостите Антони Модест успя да овладее топката на границата на наказателното поле и с чудесен премерен удар от над 20 метра преодоля Гулачи за 3:2. 

В 57-та минута головата лудост в Кьолн продължи. След изпълнение на ъглов удар за момчетата на Нагелсман Дани Олмо овладя избитата топка на границата на наказателното поле и с нов удар отдалеч не остави пансове за Хорн за 4:2. 

В 66-та минута гостите трябваше да поведат с 3 попадения. След нова светкавична контраатака Тимо Вернер беше спрян от Хорн от малък ъгъл, а при добавката Патрик Шик не успя да оцели сравнително опразнената врата на домакините с глава. 

Три минути преди края на срещата Антони Модест беше изведен зад защитата на гостите, но сам срещу Гулачи не успя да вкара и така резултатът остана непроменен. По този начин Лайпциг изкезе 3-ти в класирането с актив от 58 точки след 29 мача. Кьолн, от своя страна, остава 11-ти с 34 пункта. 

Кьолн - РБ Лайпциг 2:4

1:0 - Йон Кордоба (7)

1:1 - Патрик Шик (20)

1:2 - Кристофър Нкунку (38)

1:3 - Тимо Вернер (50)

2:3 - Антони Модест (55)

2:4 - Дани Олмо (57)

Ето и стартовите 11-торки на двата тима: 

Кьолн: Хорн, Шмид, Чикос, Лайстнер, Катербах, Шкири, Хектор, Кайнц, Речбекай, Якобс, Кордоба (Модест - 24); (4-2-3-1)

Треньор: Маркус Гиздол

РБ Лайпциг: Гулачи, Анхелиньо, Клостерман, Упамекано, Мукиеле, Лаймер, Забицер, Нкунку, Олмо, Шик, Вернер; (4-4-2)

Треньор: Юлиан Нагелсман