Борусия Мьонхенгладбах си свърши работата и се класира в Топ 4 на Германия, след като не допусна за втора поредна година Байер Леверкузен да го задмине в последния кръг от Бундеслигата. „Жребците” надделяха категорично с 2:0 над гостуващия Херта Берлин, като столичани нямаха никакви шансове на „Борусия Парк” в съботния ден.

Байер Леверкузен също победи Майнц 05 с 1:0, но това не стигна на хората, водени от Петер Бош да влязат в зона „ШЛ” през Бундеслигата, като „аспирините” сега ще се надяват да триумфират в турнира Лига Европа, за да си осигурят този „билет”.  Любопитен факт е, че берлинчани сразиха Леверкузен в предходния кръг и на практика поставиха присъствието на Байер в ШЛ „на карта”.

25 снимки

Иначе, още в седмата минута Йонас Хофман даде превес на Гладбах и поведе отбора си напред, а крайното 2:0 бе оформено от Бреел Емболо след 78 минути игра.

Леверкузен пък откри срещу Херта във втората минута, когато Кевин Фоланд матира стража на „05”, а втори негов гол в 67-ата бе отменен след преразглеждане с ВАР.

21 снимки

След пораженията пък Херта Берлин остана десети в крайното класиране на Германия с 41 точки, докато Майнц финишира 13-и с 37 пункта.