Отборът на Борусия Мьонхенгладбах продължи чудесното си представяне от началото на сезона, постигайки убедителна победа с 3:1 срещу Вердер Бремен в двубой от 11-тия кръг на Бундеслигата. 

Двубоят започна светкавично, след като Милот Рашица за гостите и Маркус Тюрам за домакините пропуснаха страхотни шансове в първите 3 минути на срещата. 

В рамките на само три минути в средата на първото полувреме отборът на треньора Марко Розе нанесе два решителни удара. Първо в 20-та минута, след центриране на Ласло Бенеш, Реми Бенсебани се извиси най-високо и заби топката над плонжа на Иржи Павленка, за да направи резултата 1:0. 

Само 2 минути по-късно интригата в двубоя сякаш беше прекършена. След бърза контраатака Маркус Тюрам намери Патрик Херман на границата на наказателното поле и германецът намери горния ляв ъгъл на вратата на Павленка, за да удвои резултата. 

В 30-та минута Вердер мислеше, че е намалил резултата. Юя Осако успя да вкара, но след преглеждане на повторенията се видя, че в градежа на атаката има фаул. 

В началото на втората част Рашица имаше нов златен шанс да вкара, но ударът му беше спасен с вещина от стража на домакините Ян Зомер. Само 3 минути по-късно гостите от Бремен получиха и възможност да изпълнят дузпа, но Дейви Клаасен изпълни нескопосано и запази аванса на Гладбах. 

В 59-та минута интригата в срещата беше окончателно убита. След чудесен пас на Денис Закария към Херман крилото успя да преодолее левият бек на гостите и да намери мрежата зад гърба на Павленка за трети път в срещата. 

В края на срещата Реми Бенсебани си изкара необсмислен червен картон и това позволи на "бременските музиканти" да намерят почетен гол. Лео Битенкурт беше намерен от косоварската звезда Милот Рашица и завърши уверено във втората минута на добавеното време, за да оформи и крайното 3:1. 

По този начин Гладбах продължава да има 4 точки аванс в класирането пред Лайпциг и Байерн, събирайки 25 точки след 11 мача. Вередер, от своя страна, е едва на 14-та позиция с актив от 11 пункта.