Борусия Мьонхенгладбах се наложи над Кьолн с 2:1 в отложена среща от 21-ия кръг на Бундеслигата и се върна в топ 4. В основна фигура за успеха се превърна младият швейцарски нападател Бреел Емболо. Атмосферата не беше точно за футбол, тъй като мачът се игра пред празни трибуни.

Срещата трябваше да се играе в началото на февруари, но тогава беше отложена заради буря. Сега пък се наложи да мине без публика заради върлуващия коронавирус.

Швейцарският национал Бреел Емболо откри резултата за Борусия в 32-ата минута, след като получи топката от капитана Патрик Херман, обърна се и през двама защитници наказа вратаря Тимо Хорн.
В 70-ата минута отново Емболо и Херман изработиха втория гол. Двамата направиха двойно подаване, швейцарецът тръгна по крилото и центрира остро. Хорхе Мере от състава на гостите подложи крак и прати топката в собствената си врата за 2:0.

Девет минути преди края Марк Ут вкара за 1:2, след като пребори двама бранители, а и вратарят на домакините Ян Зомер не се намеси по най-добрия начин. В края на срещата Ут имаше още една възможност и можеше дори да изравни, но от 10-ина метра прати топката до гредата в аут.

С този успех Борусия (Мьонхенгладбах) успя да се възстанови от поражението от Дортмунд, събра 49 точки и изостава на точка от 3-ия Лайпциг и на две от съименниците си. Кьолн няма проблеми с оцеляването си, заемайки 10-о място с 32 точки.