Борусия Мьонхенгладбах спечели с убедителното 5:0 домакинството си на Армения (Билефелд) в мач от 31-ия кръг на Бундеслигата. Попаденията за “жребчетата” бяха дело на Брийл Емболо (6’, 69’), Маркюс Тюрам (15’), Аласан Плеа (84’) и Рами Бенсабаини (18’) от дузпа. Играчите на Марко Розе проведоха истинска наказателна акция още в първите 20 минути, когато вече водеха с 3:0. 

Първото попадение дойде още в 6-ата минута, когато Стефан Лайнер подаде към Емболо в наказателното поле и швейцарският национал се разписа. В 15-ата нов пас в наказателното поле, този път на Ханес Волф, намери Маркюс Тюрам и той удвои. Три минути по-късно Бенсабаини се разписа от дузпа за нарушение на Кристиан Габауер, който игра с ръка в пеналтерията. 

Емболо отново се озова в прегръдките на своите съотборници в 69-ата минута, когато той прати топката в десния ъгъл след пас на Денис Закария. В 84-ата минута Аласан Плеа след перфектна отбора работа, която завърши с отличен изстрел за крайното 5:0. Тази победа остави Борусия (Мьонхенгладбах) на 7-ото място с 46 точки, което е на 4 от Байер (Леверкузен), които са 6-и с 50.