Отборът на Фрайбург надигра гостуващия Херта Берлин с 4:1 в мач от 13-ия кръг на германската Бундеслига. Винченцо Грифо откри за домакините в 7-ата, но в 52-ата минута Доди Лукебакио изравни. След това обаче Фрайбург отбеляза нови три попадения чрез Ермедин Демирович в 59-ата, Мануел Гулде в 67-ата и на Нилс Петерсен в добавеното време от дузпа.

Столичани не изиграха никак добър двубой, но също така нямаха и късмет. При 1:1 те удариха греда - втора в мача.

Иначе Фрайбург поведе още в 7-ата минута чрез човекът във форма Винченцо Грифо.

Доди Лукебакио изравни в 52-ата, след като секунди по-рано Никлас Щарк стреля в гредата. В 56-ата минута дойде и другата греда на Херта - след изстрел на Жавайро Дилросън.

Скоро след това домакините отново поведоха. В 59-ата минута точен беше Ермедин Демирович, а в 67-ата минута Мануел Гулде покачи на 3:1.

В добавеното време на двубоя Нилс Петерсен оформи и крайния резултат след точно изпълнена дузпа.

Това бе трета поредна победа за Фрайбург, с което тимът се изкачва до 10-ата позиция с актив от 17 точки, докато Херта вече няма победа в три поредни срещи и е на 14-о място с 13 пункта. През идната седмица на Фрайбруг предстои и сблъсък с Щутгарт във втория кръг на турнира за Купата на Германия. Херта приключи с мачовете за тази календарна година, защото вече отпадна от надпреварата за Купата.