След три загуби в последните си четири мача Фрайбург имаше нужда от промяна. Играчите на Кристиан Щрайх спечелиха с 2:0 домакинството си на Аугсбург. Те решиха мача след почивката. Роланд Шалай откри резултата в 51-ата минута, а Филип Лийнхарт се разписа в 79-ата минута. 

Успехът изкачи Фрайбург на осмо място и той може да се надява за участие в Европа при силно представяне в края на сезона. Аугсбург е 13-ти с актив от 29 точки. 

Домакините можеха да открият рано, след като Сантамария засече от воле центриране на Кристиан Гюнтер, но топката отиде право във вратаря. При добавката Гуус Тил прати кълбото над вратата. До края на първото полувреме нямаше много други добри възможности и пред двете врати. Марко Рихтер пробва два изстрела от дистанция. 

Трябваше да се случи нещо специално, за да бъде открит резултата и то дойде от капитана на Фрайбург Гюнтер. Той преодоля трима защитници преди да намери Шалай, който изведе домакините напред. Вратарят Флориан Мюлер направи няколко добри спасявания, за да запази преднината. Лийнхарт сложи край на интригата в 79-ата минута, когато се разписа от добавка, след като топката се удар в гредата след удар с глава на Демирович.