Отборът на Борусия Мьонхенгладбах надигра трудно с минималното 1:0 като гост на новака Арминия Билефелд в мач от 14-ия кръг на германската Бундеслига. Единственото попадение отбеляза Бреел Емболо в 58-ата минута.

Успехът на Мьонхенгладбах бе напълно заслужен. Гостите отправиха цели 22 удара, като седем от тях бяха точни. Играчите на Арминия така и не успяха да нанесат точен изстрел в този двубой и логично отборът записа десетата си загуба през този сезон.

Още в третата минута гол на Патрик Херман беше отменен заради засада, а в осмата минута Бреел Емболо нацели дясната греда на вратаря Стефан Ортега, а после добавката му беше точна.

В 48-ата минута отново Емболо застраши вратата на домакините, но Ортега изби ударът му.

Така се стигна до 58-ата минута, когато падна и победното попадение, което бе дело именно на Емболо. Швейцарецът получи дълго подаване от Йонас Хофман и преодоля Ортега, останал очи в очи със стража на домакините.

С тази победа „жребчетата“ се изкачиха до седмата позиция с актив от 21 точки, като изостават на три от четвъртата позиция, която изненадващо до момента заема Унион Берлин. Новаците пък се намират в момента на баражната 16-а позиция с едва 10 точки. В следващия кръг те приемат Херта, докато Гладбах приема лидера и шампион Байерн Мюнхен.    

Ето всичи резултати от съботната програма на14-ия кръг на Бундеслигата:

Кьолн - Аугсбург 0:1

Хофенхайм - Фрайбург 1:3

Арминия Билефелд - Борусия Мьонхенгладбах 0:1

Айнтрахт Франкфурт - Байер Леверкузен 2:1

Вердер Бремен - Унион Берлин 0:2 

Херта Берлин - Шалке 04 | от 19:30 часа

Щутгарт - РБ Лайпциг | от 21:30 часа