Президентът на Германския футболен съюз Фриц Келер заяви, че клубовете се нуждаят от това да изиграят оставащите мачове от първенството, за да не банкрутират.

Според Келер това може да се случи единствено с мачове пред празни трибуни и въпреки недоволството на привържениците, това е единственият шанс за голяма част от любимите им отбори да продължат да съществуват.

"Някои фенове може да не могат никога повече да посетят мачове на отборите, които подкрепят, защото те ще престанат да съществуват. Ние не искаме да изгубим нито един клуб", написа Келер в колонката си в списание "Кикер".

Наскоро стана ясно, че 13 от 36-те клуба в Първа и Втора Бундеслига в Германия са изправени пред финансов колапс, а за да оцелеят в условията на световната пандемия, се нуждаят от последния транш от телевизионни права.

"Футболът не търси специална роля и той възобновяването му няма да бъде с цената на разбиването на здравната система в Германия. Мога да обещая, че футболистите няма да бъдат превилигировани да използват ресурси, които на други места не достигат", твърди Келер.

В Германския футболен съюз се надяват, че първенството ще може да се завърне през май месец, а след август по стадионите да се завърнат и феновете. За да се случи това обаче, трябва да бъде дадено разрешение от германското правителство.