Сериозен спад в интереса към футбола в Германия показват последните данни на националната телевизия "АРД". Въпреки липсата на привърженици по стадионите, доста по-малко хора са наблюдавали срещите пред малките екрани след подновяването на шампионата.

Финалът за Купата на Германия в събота е гледан от 7.01 милиона зрители по "АРД", което е спад с 26.6 %. Между 2013 и 2019 година спорът за трофея е наблюдаван средно от 10 милиона души.

При традиционното футболно предаване на националната телевизия "Спортшоу" също се наблюдава сериозен спад в гледаемостта от средата на май, когато отново започнаха да се играят мачове в страната. Средно по 3.3 милиона зрители са превлючвали телевизорите си на предаването в този период, което е доста по-малко от обичайните 4.81 милиона.

"Не знам дали понижаването на интереса е протест срещу подновяването на първенството, но футболът изглежда значи по-малко за някои хора в този момент", коментира спортният координатор на "АРД" Алекс Балкауски.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.