Отборът на Борусия Дортмунд осъществи обрат от 1:2 до 3:2 срещу Борусия Мьонхенгладблах и със спечелените три точки излезе на трето място във временното класиране. Тимът от Дортмунд натрупа 56 точки и изпревари Хофенхайм, който е с 55, влизайки в местата даващи право на участие в групите на Шампионската лига.

В двубоя от 30-я кръг на Бундеслигата гостите от Дортмунд вкараха победното попадение в 87-ата минута.

Борусия Мьонхенгладбах пък остава на 10-о място във временното класиране с 39 точки в актива си.

Воденият от треньора Томас Тухел тим поведе с 1:0 с гол на Марко Ройс в 10-ата минута от дузпа. Преди това, още в 3-ата минута Усман Дембеле пусна към Ройс, който стреля над вратата. Дембеле застраши вратата на домакините в 12-ата минута, но не успя да преодолее вратаря. В 28-ата Марко Ройс пък пропусна добър шанс за ново попадение.

За сметка на това в 43-ата Борусия Мьонхенгладбах успя да изравни за 1:1 чрез Лард Щиндъл.

Началото на второто полувреме бе отлично за домакините, които поведоха с 2:1 след автогол на Марсел Шмелцер в 48-ата минута.

Гостите от Дортмунд стигнаха до равенството 2:2 в 59-ата минута благодарение на 27-я гол на Пиер-Емерик Обамеянг в Бундеслигата, само две минути след като влезе на терена като смяна на Марко Ройс. Обамеянг бе изведен страхотно от Усман Дембеле и не сгреши за 2:2.

До края на мача Борусия Дортмунд не се отказа да търси победно попадение, като и Кристиан Пулишич, и Рафаел Герейро имаха изгодни възможности, но пропуснаха.

В 87-ата минута обаче Рфаел Герейро надскочи защитата на домакините и вкара за 3:2, носейки ценния успех на Борусия Дортмунд.