Борусия Дортмунд завърши сезона в Германия по възможно най-неприятния начин. На своя „Сигнал Идуна Парк”, „жълто-черните” претърпяха срамно поражение с 0:4 от Хофенхайм, а шоуто открадна нападателят на гостите Андрей Крамарич, който реализира и четирите попадения в срещата.

Двубоят бе без никакво значение за крайното класиране на Дортмунд, който си бе осигурил второто място в таблицата след шампиона Байерн Мюнхен. С категоричния успех пък Хофенхайм си осигури място директно в групите на Лига Европа през новия сезон, завършвайки на шеста позиция.

Хърватският нападател на гостите Крамарич бе над всички в този двубой, вкарвайки по две попадения във всяко едно от полувремената. Така бившият стрелец на Лестър оформи головата си сметка на 12 гола за сезона в Бундеслигата.

Крамарич влиза в историята на Хофенхайм, превръщайки се в първия футболист на тима, който успява да вкара четири гола в един мач е елитната дивизия на Германия. Хърватинът също става и първият играч на гостуващ отбор, който бележи четири гола в един мач на „Сигнал Идуна Парк”.