Фланговият футболист на Хамбургер ШФ Николай Мюлер без съмнение научи какво значи лош късмет. Крилото на „червените шорти” стартира сезона в Бундеслигата по ужасяващ начин – с тежка контузия, която го вади от терените за следващите 7 месеца. Причината за нея не бе някое брутално влизане на съперник, а просто… радостта на Мюлер след отбелязания от него гол във вратата на Аугсбург.

В 8-ата минута на мача 29-годишният играч вкара единственото попадение в мача, оказало се по-късно победно за домакините. Чудесната асистенция на Уолъс намери дребничкият футболист при далечната греда и отблизо той намери начин да провре кълбото между гредата и вратаря.

По някаква причина Мюлер реши да отпразнува гола, докато тичаше и се въртеше около оста си. Последното завръщане бе придружено със скок във въздуха, а приземяването доведе до много тежката травма. Играчът на мига изкрещя от болка, а в първия миг съотборниците му не разбраха за пораженията от падането. Едва след няколко секунди видяха коренната промяна в изражението на Мюлер, който дълго време получаваше помощ от лекарите, преди на куц крак да се запъти на пейката.

Днес от Хамбургер потвърдиха най-лошото – че става дума за скъсани кръстни връзки в десния крак, а това вади футболиста от игра за 7 месеца. От клуба изразиха истинския шок от диагнозата и обещаха да бъдат плътно до контузения играч през цялото време на възстановяването му.