Отборите на Вердер Бремен и Шалке 04 сътвориха звездно голово шоу, а домакините победиха „04” с 4:2 в първи мач за 25-ия кръг в Германия. Брийс Емболо откри резултата на „Везерщадион” в 26-ата минута, а Милот Рашица изравни пет по-късно.

Макс Крузе оформи пълния обрат в 51-ата минута от дузпа, след като реферът отсъди наказателния удар след намесата на ВАР,  а Рашица с втория си гол в 73-ата покачи аванса на „бременските музиканти”. В 79-ата минута пък стражът на гостите Александър Нюбел трябваше да се намесва много важно. Макс Крузе нанесе силен изстрел към левия страничен стълб на Нюбел. но с брилянтен рефлекс вратарят отклони топката в корнер.

Все пак Емболо в 85-ата вкара и той своя втори гол, за да задържи напрежението върху домакините преди края на мача.

Шалке тръгна да търси късно изравняване в мача, но вместо това регистрира още един гол в своята врата. Мартин Харник бе точен в четвъртата минута на добавеното време на срещата и оформи крайното 4:2.

Успехът изстреля тима на Флориан Кофелдт на осмо място във временното подреждане с 36 точки. „Кралскосините” пък остават на незавидното 14-о място с 23 точки и са в опасност да играят бараж за оцеляване през тази кампания.